Er was een periode dat er veel mensen zonder werk zaten en dat het aanbod van werk dus veel kleiner was als het aantal mensen die een baan wilde hebben. Maar tegenwoordig zijn de rollen volledig omgedraaid, nu is er juist ontzettend veel vraag naar personeel, maar zijn er weinig mensen die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar een baan. Mocht je nog op zoek zijn naar personeel, dan ben je hier aan het goede adres. Hieronder geven we je een paar tips om snel aan personeel te kunnen komen.

Het optimaliseren van een vacaturetekst

Als eerste kan het al helpen om de vacaturetekst die je open hebt staan te optimaliseren. Vaak is het slim om in de titel te zeggen “Personeel gezocht”. Het is ook cruciaal dat je trefwoorden gebruikt die relevant zijn, dus dat wanneer mensen op zoek zijn naar een specifiek soort baan, dat ze wel de juiste resultaten krijgen. Hoe duidelijker je ook bent in je vacature, hoe groter de kans ook is dat je aanmeldingen krijgt. Probeer dus geen informatie achter te houden.

Gebruik verschillende kanalen om personeel te werven

Verder is de tip om gebruik te maken van verschillende kanalen om personeel te werven. Welk kanaal je wanneer moet inzetten is volledig afhankelijk van de doelgroep die je probeert te bereiken. Zo kan social media een goed kanaal zijn als je op zoek bent naar jongvolwassenen. Maar ook een vacaturesite kan een heel goed kanaal zijn om mensen binnen te halen, de mensen die op deze site belanden zijn ook echt op zoek naar een baan, op social media hoeft dit natuurlijk niet het geval te zijn. Voor de wat oudere doelgroep kun je zelfs de krant als kanaal inzetten.

Kijk of iemand anders binnen het bedrijf de rol kan overnemen

Als je niemand nieuw kan vinden, dan kun je ook altijd nog de overweging maken om een werknemer die al in dienst is van het bedrijf te laten groeien in een nieuwe rol. Dit kost minder tijd als het volledig inwerken van een nieuw iemand, maar zorgt er wel voor dat de andere plek opgevuld moet worden.

Tijdelijk personeel

Als laatste kun je natuurlijk ook nog kiezen voor tijdelijk personeel, denk bijvoorbeeld aan freelancers. Deze mensen komen voor een onbepaalde tijd dan klusjes uitvoeren, tot de tijd dat je nieuw personeel gevonden hebt die de positie kunnen opvullen.