Sparen bij bunq? Dit is de bunq rente!

Sinds 2012 kun je in Nederland terecht bij bunq bank. Een bank die als doel heeft om de rompslomp voor gebruikers weg te nemen en financiën eenvoudiger te maken. Het bedrijf bestaat nu meer dan tien jaar en is ondertussen een gevestigde naam. Een van de grote voordelen voor jou als klant is de bunq spaarrente. Lees hier hoe het precies zit.

Over bunq bank

Bunq bank werd in 2012 opgericht door een groep enthousiaste entrepreneurs. In 2015 lanceerden ze de bunq app waarmee naar eigen zeggen de bank van ‘The Free’ ontstond. Ondertussen heeft de bank meer dan 10 miljoen gebruikers in Europa.

Volgens bunq kunnen die gebruikers allemaal profiteren van het gemak van bankieren bij bunq. Volgens de bank is het doel om een gebruiksvriendelijke bank te zijn waar transparantie en luisteren naar de klant centraal staat. Uiteraard maakt bunq winst, maar ze planten ook voor elke uitgegeven 1000 euro een boom in Kenia of Madagaskar. Ondertussen zijn er meer dan 19 miljoen bomen geplant.

De veelbesproken bunq spaarrente

Er zit vaak een groot verschil tussen bunq rente of rente van andere banken. Bij bunq kun je namelijk rekenen op een bunq rente van 3,36% over je spaargeld. Of in ieder geval, dat zegt bunq op hun website. Laten we eens in de kleine lettertjes duiken om te ontdekken of Nederlandse gebruikers ook daadwerkelijk 3,36% bunq spaarrente ontvangen.  

Nederlanders en andere gebruikers in Europese lidstaten die op of na 1 juli 2024 een account openen kunnen rekenen op 3,36%. Daarvan is dus niets gelogen. Helaas zijn de regels voor mensen die eerder een rekening geopend hebben anders. Dit zijn de percentages:

  • 2,16% op het hoogste persoonlijke spaarrekening saldo tussen 1 januari en 30 juni 2024.
  • 3,36% op extra bedragen gestort tussen 1 juli en 31 december boven het hoogste saldo op de spaarrekening in de eerste helft van het jaar.

Voorheen lag de bunq rente per maand een stuk lager. In 2021 was het bijvoorbeeld maar 0,01% terwijl het in 2018 nog 0,27%. Dat lag overigens niet echt aan de bank zelf, het was iets wat we bij veel banken zagen. Het feit dat de bunq rente nu een stuk hoger is, heeft onder andere te maken met het feit dat het een mobiele bank is. Hierdoor hebben ze minder overheadkosten en kunnen ze meer teruggeven aan de klant.

Het is goed om te weten dat je al spaarrente ontvangt als het bedrag hoog genoeg is om dagelijks 0,01 euro aan rente te ontvangen. Voorheen moest je voor de hoogste rente 100.000 euro op je bankrekening hebben staan, maar dat is niet meer het geval. 

Wil je als bunq gebruiker nog meer bunq spaarrente ontvangen dan kun je overwegen om in verschillende valuta te sparen. Als Nederlander kun je 3,36% rente krijgen op je gespaarde euro’s, maar spaar je Amerikaanse dollars of Britse ponden dan kun je 3,71% bunq rente ontvangen. 

Bunq rente per week

Bij bunq wordt de rente per week uitbetaald, maar berekend op jaarbasis. Dat wil zeggen dat als je 1000 euro op je bunq rekening hebt staan je 336 euro bunq spaarrente zou ontvangen per jaar. Deel dit bedrag door 365 dagen en dan ontvang je 1,08 euro per dag. Je krijgt de bunq rente per week uitbetaald. Dat houdt in dat je 7,56 euro per week uitbetaald krijgt. De bunq rente per maand is in dit geval 30,24 euro.

Overige voordelen voor Bunq klanten

De bunq spaarrente van 3,36% is een goede reden om voor deze bank te kiezen, maar er zijn ook nog andere redenen om voor de bank te kiezen. Zo hoef je geen extra kosten te betalen voor betalingen in het buitenland. Je kunt met je pinpas gewoon in het buitenland pinnen tegen een gunstige wisselkoers. Daarnaast kun je tot 2% cashback verdienen door te betalen met de bunq creditcard. 

Foto van Lisa
Lisa

Ik ben Lisa, een enthousiaste schrijver met een passie voor het verkennen van verschillende onderwerpen en het delen van mijn kennis via boeiende artikelen. Ik schrijf voor diverse websites en geniet ervan om diep in te duiken in thema's zoals economie, gezondheid, technologie, reizen, en lifestyle. Met een achtergrond in communicatie en in de corporate world streef ik ernaar om mijn lezers te informeren en te inspireren met goed onderbouwde en interessante content. Schrijven is voor mij een creatieve uitlaatklep en een manier om een breed publiek te bereiken en te betrekken bij de verhalen die ik vertel.